Tartaletki z kremem cytrynowym (keto, paleo)
Odkryj urok deserów w stylu keto i paleo z naszą nową propozycją — tartaletkami z kremem cytrynowym! To wyjątkowe danie łączy w sobie delikatność i intensywność smaków, które zachwycą każdego, kto dba o zdrowy styl życia, nie rezygnując przy tym z przyjemności. Zainspirowane tradycyjnymi recepturami, nasze tartaletki oferują zdrowszą alternatywę dzięki wykorzystaniu naturalnych składników niskowęglowodanowych.
SKŁADNIKI NA CIASTO
- 6 łyżek mąki kokosowej
- 6 łyżek mąki migdałowej
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 100 g zimnego masła
- 1 łyżka kakao
- 1 szt. jajo
- szczypta soli
- słodziwo (u mnie 2 łyżki ksylitolu i 3 kropeli stewi)
KREM
- 50 g ksylitolu (lub pół na pół ze stewią w płynie)
- 200 ml śmietanki 30% (lub mleka koko w wersji paleo)
- 1 płaska łyżeczka agar agar
- sok i skórka otarta z 3 małych cytryn
Odkryj urok deserów w stylu keto i paleo z naszą nową propozycją — tartaletkami z kremem cytrynowym! To wyjątkowe danie łączy w sobie delikatność i intensywność smaków, które zachwycą każdego, kto dba o zdrowy styl życia, nie rezygnując przy tym z przyjemności. Zainspirowane tradycyjnymi recepturami, nasze tartaletki oferują zdrowszą alternatywę dzięki wykorzystaniu naturalnych składników niskowęglowodanowych.