Naleśniki keto (wersja podstawowa)

Naleśniki keto można zajadać zarówno z mięsem np. z szarpaną wieprzowiną lub z kebabem albo na słodko z owocami lub "twarożkiem" kokosowym.

  • 2 szt. jaja
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 czubate łyżki mąki kokosowej
  • szczypta soli
  • olej kokosowy do smażenia
  1. Jaja wymieszaj z mlekiem i oliwą.
  2. Dodaj mąkę kokosową, sodę i sól.
  3. Dobrze wymieszaj, tak aby nie było żadnych grudek.
  4. Wylewaj na rozgrzaną patelnię (średnica 14 cm) i smaż na rumiano z każdej strony (UWAGA: odwracaj delikatnie, naleśniki są dość kruche)
  5. Naleśniki można zajadać zarówno z mięsem np. z szarpaną wieprzowiną lub z kebabem albo na słodko z owocami lub „twarożkiem” kokosowym.
Śniadania
Kuchnia zdrowotna