Muffinki z jagodami (paleo, keto)

Muffinki z jagodami to nie tylko dobra opcja na niedzielny deser, ale też świetnie sprawdziły się na wynos. Zabraliśmy je ze sobą na wycieczkę rowerową na Słowację. W towarzystwie rzeki Poprad i śpiewającego ptactwa smakowały wyjątkowo. A i dodały mi energii na podjazdach. Moc ketonów niech będzie z nami!

  • po 1 szklance zmielonych wiórków kokosowych i zmielonych migdałów
  • 3 szt. jaja
  • 5-6 kropli stewi w płynie
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • szczypta sody
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki jagód
  1. Rozgrzej piekarnik do 180C.
  2. Wszystkie składniki (z wyjątkiem jagód) zmieszaj dokładnie, zeby nie było żadnych grudek.
  3. Na końcu delikatnie wmieszaj jagody.
  4. Formy na muffinki wypełnij do 3/4 wysokości i piecz około 25-30 minut.
Desery
Kuchnia zdrowotna