Naleśniki keto (wersja podstawowa)

Naleśniki keto można zajadać zarówno z mięsem np. z szarpaną wieprzowiną lub z kebabem albo na słodko z owocami lub "twarożkiem" kokosowym.
- 2 szt. jaja
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 czubate łyżki mąki kokosowej
- szczypta soli
- olej kokosowy do smażenia
- Jaja wymieszaj z mlekiem i oliwą.
- Dodaj mąkę kokosową, sodę i sól.
- Dobrze wymieszaj, tak aby nie było żadnych grudek.
- Wylewaj na rozgrzaną patelnię (średnica 14 cm) i smaż na rumiano z każdej strony (UWAGA: odwracaj delikatnie, naleśniki są dość kruche)
- Naleśniki można zajadać zarówno z mięsem np. z szarpaną wieprzowiną lub z kebabem albo na słodko z owocami lub „twarożkiem” kokosowym.
