Placki kokosowo-lniane (keto)

Najlepiej sprawdzają się jako chlebki np ze smalcem i ogórkiem, albo maczane w sosie czosnkowym, możesz nawet włożyć między nie usmażone mięso na burgera i kawałek sera.

  • 3 szt. jaja
  • 6 czubatych łyżeczek mąki kokosowej
  • 3 czubate łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • szczypta mielonego kminku
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta kurkumy
  • szczypta sody oszyszczonej
  • dwie szczypty soli kłodawskiej
  • tłuszcz do smażenia
  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie było żadnych grudek.
  2. Nakładaj ciasto łyżką na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron do zarumienienia.
  3. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
  4. Najlepiej sprawdzają się jako chlebki np ze smalcem i ogórkiem, albo maczane w sosie czosnkowym, możesz nawet włożyć między nie usmażone mięso na burgera i kawałek sera.
Śniadania
Kuchnia zdrowotna