PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

Wątróbka z gruszką i majerankiem + kiszona kapusta i kiełki polane oliwą extra vergine

UWAGA: możesz przygotować w niedzielę, żeby rano tylko podgrzać, zrób więcej na jutrzejszy obiad.

OBIAD

Kurczak pieczony z warzywami sezonowymi

KOLACJA

Krem z groszku na rosole  

UWAGA: ugotuj na dwa dni

WTOREK

ŚNIADANIE

Jajecznica na pomidorach lub innych sezonowych warzywach np. pieczonej dyni, szpinaku 

OBIAD

Wątróbka z gruszką i majerankiem + pieczony batat i kiszona kapusta z tartą marchewką 

KOLACJA

Krem z groszku na rosole 

ŚRODA

ŚNIADANIE

Omlet ze szpinakiem i mielonym mięsem

OBIAD

Klopsy jagnięce z puree z selera i batata

UWAGA: zrób na dwa dni

KOLACJA

Budyń z dynią 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Jajecznica z sałatką warzywaną

OBIAD

Klopsy jagnięce z puree z selera i batata

KOLACJA

Budyń z dynią 

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Omlet z surowymi żółtkami + ogórki kiszone 

OBIAD

Karkówna na ostro z groszkiem 

KOLACJA

Kokosianka pietruszkowa 

SOBOTA

ŚNIADANIE

 Naleśniki kokosowe z owocami  z twarożkiem bez laktozy

 

OBIAD 

Burger wołowy + dowolne dodatki: kiszonki, kiełki, sałata

KOLACJA


Kopytka dyniowo-kasztanowe 

DESER

Kokosanki

NIEDZIELA

ŚNIADANIE

 Awokado nadziewane jagnięciną

OBIAD 

Rosół z kawałkiem mięsa i warzywami z rosołu

UWAGA: zrób na korpusie i skrzydełkach, a piersi i udka zostaw na obiad na jutro

KOLACJA

Placki z gruszką i migdałami