PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
Wątróbka z gruszką i majerankiem + kiszona kapusta i kiełki polane oliwą extra vergine
UWAGA: możesz przygotować w niedzielę, żeby rano tylko podgrzać, zrób więcej na jutrzejszy obiad.
OBIAD
Kurczak pieczony z warzywami sezonowymi
KOLACJA
UWAGA: ugotuj na dwa dni
WTOREK
ŚNIADANIE
Jajecznica na pomidorach lub innych sezonowych warzywach np. pieczonej dyni, szpinaku
OBIAD
Wątróbka z gruszką i majerankiem + pieczony batat i kiszona kapusta z tartą marchewką
KOLACJA
Krem z groszku na rosole
ŚRODA
ŚNIADANIE
Omlet ze szpinakiem i mielonym mięsem
OBIAD
Klopsy jagnięce z puree z selera i batata
UWAGA: zrób na dwa dni
KOLACJA
CZWARTEK
ŚNIADANIE
Jajecznica z sałatką warzywaną
OBIAD
Klopsy jagnięce z puree z selera i batata
KOLACJA
PIĄTEK
ŚNIADANIE
Omlet z surowymi żółtkami + ogórki kiszone
OBIAD
KOLACJA
SOBOTA
ŚNIADANIE
Naleśniki kokosowe z owocami z twarożkiem bez laktozy
OBIAD
Burger wołowy + dowolne dodatki: kiszonki, kiełki, sałata
KOLACJA
DESER
NIEDZIELA
ŚNIADANIE
OBIAD
Rosół z kawałkiem mięsa i warzywami z rosołu
UWAGA: zrób na korpusie i skrzydełkach, a piersi i udka zostaw na obiad na jutro