Tartaletki z kremem cytrynowym (keto, paleo)

Odkryj urok deserów w stylu keto i paleo z naszą nową propozycją — tartaletkami z kremem cytrynowym! To wyjątkowe danie łączy w sobie delikatność i intensywność smaków, które zachwycą każdego, kto dba o zdrowy styl życia, nie rezygnując przy tym z przyjemności. Zainspirowane tradycyjnymi recepturami, nasze tartaletki oferują zdrowszą alternatywę dzięki wykorzystaniu naturalnych składników niskowęglowodanowych.

SKŁADNIKI NA CIASTO

  • 6 łyżek mąki kokosowej
  • 6 łyżek mąki migdałowej
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 100 g zimnego masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szt. jajo
  • szczypta soli
  • słodziwo (u mnie 2 łyżki ksylitolu i 3 kropeli stewi)

KREM

  • 50 g ksylitolu (lub pół na pół ze stewią w płynie)
  • 200 ml śmietanki 30% (lub mleka koko w wersji paleo)
  • 1 płaska łyżeczka agar agar
  • sok i skórka otarta z 3 małych cytryn

Odkryj urok deserów w stylu keto i paleo z naszą nową propozycją — tartaletkami z kremem cytrynowym! To wyjątkowe danie łączy w sobie delikatność i intensywność smaków, które zachwycą każdego, kto dba o zdrowy styl życia, nie rezygnując przy tym z przyjemności. Zainspirowane tradycyjnymi recepturami, nasze tartaletki oferują zdrowszą alternatywę dzięki wykorzystaniu naturalnych składników niskowęglowodanowych.

Desery
Kuchnia zdrowotna